Ga naar de inhoud

3 tips voor baby's die niet graag in bad gaan

Voor volwassenen staat een bad nemen meestal gelijk aan relaxen en genieten van dat warme sop. Er gaat niets boven, de meesten van ons vinden het heerlijk om te doen. Helaas geldt dat niet voor sommige van die kleintjes in je huishouden die af en toe toch wel een wasbeurt nodig hebben. Dus, wat doe je als je baby altijd de longen uit z’n lijf schreeuwt als je hem/haar in bad stopt? Hier zijn wat tips die je misschien wel wilt proberen!

 

Baby badje (NV07004)

1. "Droog" oefenen

Doe je baby in bad zonder water om hem/haar te laten wennen aan het gevoel.

Als je kleintje geen fan is van het water, probeer hem/haar dan een paar keer in bad te zetten zonder het badje te vullen. Als hij/zij zich op zijn/haar gemak voelt in het badje zelf, voelt hij/zij zich misschien wel veilig in die omgeving als er later water bij komt kijken. Natuurlijk is je eigen reactie ook belangrijk, als jij ontspannen en blij bent, zal dat aan baby laten zien dat er niets is om bang voor te zijn.

2. De temperatuur controleren

Het water moet warm aanvoelen maar mag niet heet zijn. +- 37°C is ideaal om te voorkomen dat je baby afkoelt of zich verbrandt.

Logisch, want jij neemt ook niet graag een koud of gloeiend heet bad, toch? Controleer dus altijd de watertemperatuur voordat je je baby erin doet. Om de overgang naar het warme water te vergemakkelijken, kan je ook proberen het water er beetje bij beetje in te gieten als je baby al in het badje ligt. Naast de temperatuur van het badwater kan ook de temperatuur van de kamer belangrijk zijn. Zorg ervoor dat de kamer lekker warm is, zodat het verschil met het water niet te groot is.

3. Afleiden met speelgoed

Als je baby huilt in bad, probeer hem/haar dan af te leiden om zo badtijd leuker te maken. Maak van het babybadje een speelbadje.

Het draait allemaal om afleiding. Als je kleintje alleen maar speelgoed en leuke dingen ziet, vergeet hij/zij waarschijnlijk waarom hij/zij eigenlijk aan het huilen was. Als je ervoor zorgt dat het om pret en gegiechel gaat in plaats van om iets praktisch dat gedaan moet worden, zullen ze badtijd misschien meer als speeltijd gaan zien. Of je kunt proberen samen in bad te gaan, zodat je nog meer de band kan aanhalen met je kleintje. Probeer maar eens een lach op hun gezicht te toveren!

Ken je nog andere tips en trucjes die kunnen helpen tegen de angst voor het babybadje? We staan open voor suggesties, dus aarzel niet om je gedachten achter te laten in de comments.

Reacties

Nele schreef

De moeite om eens te proberen!

Robin schreef

Sommige babys vinden het niet fijn als hun buik bloot is in baf omdat die vaak boven het water uit komt. Dit voelt koud en onveilig. Daarom leg ik altijd een washand op de buik in bad. Dan blijft de buik ook lekker warm en voelt het niet zo naakt.

Reageer