Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

BPA vrije producten

De afgelopen jaren berichtte de media aanzienlijk over hormoonverstoorders, ftalaten en Bisphenol A (BPA)  in babyproducten en andere. Polycarbonaat werd wereldwijd gebruikt in duizenden producten en is de afgelopen jaren het meest gebruikt als grondstof bij zuigflessen.

Er zijn vele wetenschappelijke studies uitgevoerd over de schadelijkheid van BPA. Daarom hebben we bij Nûby™ in 2009 besloten om al onze BPA-producten te verwijderen uit het gamma. Nadien kwam er zelf een verbod: eerst voor zuigflessen en vervolgens in alle producten voor kinderen onder 3 jaar die in contact komen met voeding. Zo willen we ouders de veiligste optie aanbieden.


Hoe kan je zien of een product BPA-vrij is? 

Omdat BPA een onzichtbare substantie is, zal je dit niet kunnen merken aan de buitenkant van het product. Bij Nûby™ staat op elke verpakking van BPA-vrije producten een specifiek logo. 

Het logo ziet er zo uit: 

 

Nûby BPA vrij

** Opgelet:  Nûby™-producten die geproduceerd worden vanaf 1 januari 2019 zullen geen vermelding meer hebben van een O% BPA logo. **

Het ontbreken van dit logo wil echter niet zeggen dat er BPA in het product aanwezig is.
Gezien BPA verboden is mogen wij dit ook niet meer vermelden, we zouden anders de indruk kunnen wekken dat andere merken die het niet vermelden wél nog BPA in hun producten zouden hebben. 

 

Voor meer informatie over BPA en onderzoeksresultaten raden we u aan om de volgende websites te raadplegen:

www.bisphenolAfree.org
www.FDA.com
www.efsa.europa.eu
www.environmentcalifornia.org

<< Ga Terug